Yaratıcı Yazarlık Dersleri’ne katılanların deneysel yazı/öykü çalışmalarını değerlendirmek, belirlenen ana/kavramsal temalar ekseninde okuma>çözümleme>yazı/yorum çalışmaları yapmak için derslerin ikinci aşamasında gerçekleştirilecek program.
Bu program karşı okumalarla yürütülecek, bu okumalarla karşımıza çıkacak tema/kavram, hatırlanacak konu ve derlenip okunacak 3. sayfa haberleri çerçevesinde kısa öykü çalışmaları yapılacaktır.
Burada amaçlanan neyi/nasıl/niçin okuduğumuz, yazmak için okumak yönteminin nasıl edinilip ve kısa öykü yazma dağarcığımızın nasıl oluşup biçimlenebileceğini görmek.
(Listede belirlenen okumalarda ilk öykü/yazar çözümlemesi yapılacak, yazım konuları da buradan esinle belirlenecek izleklerden seçilecektir.)
Her yazar için 2 hafta, 4 saatlik zaman ayrılacak; toplam 8 Hafta
Olayörgüsü: Klasik öykünün vazgeçilmezi. Bunun nasıl kurulabileceği, özellikle de gazete 3. Sayfa haberlerinin analizlerini yaparak çözümleme/uygulama.
*G.Garcia Marquez: Hanım Ana’nın Cenaze Töreni (“Yapma Güller”)
*Andrey Platonov: Dönüş (“Kum Öğretmeni”)
Anlatıcı/Biçem: Anlatıcı sesi yakalamak/kurmak…bir öykücünün öyküdeki kurucu/biçimleyici öğeyi nasıl oluşturabildiğine dair okuma/çözümleme:
*J.L.Borges: Alef (“Emma Zunz”)
*Onat Kutlar: İshak (“Kül Kuşları”)
Kavramsal/deneysel/yönlendirici okumalar:
FİLM İZLEME LİSTESİ:
Garanti Kredi Kartları